خواص گیاهان داروئی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
خواص گیاهان داروئی
نوشته شده در دو شنبه 4 آذر 1392
بازدید : 1451
نویسنده : علی رضا عصاری شهری

بهبود شرایط جسمی و روانی با گیاه اسطوخودوس!

اسطوخودوس تسکین جای سوختگی تسکین دهنده درد خواص دارویی اسطوخودوس خواص درمانی اسطوخودوس خواص و فواید گیاه اسطوخودوس درمان افسردگی درمان بی خوابی روغن گیاه اسطوخودوس سرطان سلامت موها شل‌کننده عضلات ض عفونی‌کننده گیاهی عمل جراحی قلب فواید گیاه اسطوخودوس مقابله با استرس نیش حشرات کاهش اضطراب کاهش تشویش کاهش فشار خون

اسطوخودوس گیاه شگفت‌انگیزیست که در بهبود شرایط جسمی و روانی انسان معجزه می‌کند

شل کننده عضلات، درمان بی خوابی و افسردگی و تسکین دهنده درد

 

 برای مقابله با استرس نیز هیچ گیاهی به اندازه اسطوخودوس موثر نیست. به گفته محققان اسطوخودوس اعصاب را آرام و عضلات را شل می‌کند. این گیاه آرامش‌بخش، دستگاه عصبی و تحریک‌پذیری آن را کنترل می‌کند.
.
بر اساس مطالعات متعددی که روی اسطوخودوس انجام گرفته، روغن این گیاه، استرس بعد از عمل را در بیمارانی که عمل جراحی قلب انجام داده‌اند، کاهش می‌دهد و از اضطراب زنانی که تحت همودیالیز قرار می‌گیرند، می‌کاهد.

 

گیاه معطر «اسطوخودوس» با خواص دارویی و درمانی بسیار که در گذشته در مناطق مدیترانه‌ای و اطراف آن کشت می‌شد، اکنون تقریبا در تمام مناطق جهان پرورش داده می‌شود.
.
«اسطوخودوس‌» همانند دیگر گیاهان دارویی، خواص بیشماری دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شل‌کننده عضلات:
بررسی‌های پزشکان ژاپنی نشان می‌دهد که روغن این گیاه دارای ترکیب‌های اصلی است که در آرام‌سازی عضلات تاثیر دارند.
- درمان بی‌خوابی و افسردگی:
در مطالعه‌ای که توسط پزشکان کره‌ای بر روی 42 زن مبتلا به اختلال بی‌خوابی و افسردگی صورت گرفت، مشخص شد که زنان مبتلا به این دو اختلال با مصرف دم‌نوش اسطوخودوس به میزان چشمگیری بهبود پیدا می‌کنند.
- کاهش فشار خون:
بررسی محققان ژاپنی نشان می‌دهد که تحریک حس بویایی با استفاده از روغن «اسطوخودوس» می‌تواند در کاهش فشارخون نقش موثری داشته باشد.
- تسکین‌دهنده درد:
استفاده از روغن این گیاه، روشی موثر برای تسکین دردهای کوتاه مدت بویژه در ناحیه گردن است.
- کاهش اضطراب و تشویش:
بررسی محققان بر روی تعداد بیمارانی که در حال انجام فرآیند درمان دندان‌هایشان بودند، نشان داد که استشمام بوی این گیاه احساس اضطراب را در آنان کاهش می‌دهد. همچنین می‌تواند در کاهش رفتار خشونت‌آمیز افراد مسن مبتلا به زوال عقلی و آلزایمر موثر باشد.
- کاهش خطر ابتلا به سرطان:
محققان ایتالیایی معتقدند که روغن این گیاه می‌تواند از تشکیل کلونی‌ ژن‌های جهش یافته که عامل بروز سرطان هستند، جلوگیری کرده و در نتیجه خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را کاهش دهد.
- خاصیت آنتی‌باکتریال:
سطوخودوس به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی‌باکتریال یک ضدعفونی‌کننده قوی گیاهی است.

علاوه بر موارد فوق، این گیاه جای سوختگی و نیش حشرات را تسکین می‌دهد و به سلامت موها نیز کمک می‌کند.

اسطوخودوس

 

 

 

 

 

 

   

 

گیاه اسطوخودوس یکی از معروفترین گیاهان طب سنتی است. نام لاتین و نام علمی انواع بسیاری از این گیاه به احتمال زیاد از واژه لاتین به معنای «شستن» گرفته شده است. یونانیان باستان، رومیان و مسلمانان، اسطوخودوس را از بوی معطر آن بخوبی می‌شناخته‌اند. این گیاه از اوایل قرن دوازدهم به عنوان یک گیاه آرایشی و جوشاندنی، مورد استفاده عموم قرار می‌گرفته است. کشت این گیاه در انگلستان بعد از اواسط قرن شانزدهم متداول شده است. گل‌های اسطوخودوس حاوی روغن فراری است که برای رفع سرگیجه، ضعف و دوران سر از بخور آن استفاده می‌شود و یا در آب رقیق می‌گردد و بر روی شقیقه یا گیجگاه مالیده می‌شود .
گیاه همچنین آرامش دهنده و مسکن درد است و هنگام سردردهای عصبی و تنش مصرف می‌شود. کسانی که بیماران خود را با مواد گیاهی مداوا می‌کنند، برای رفع بی‌خوابی، روغن اسطوخودوس را تجویز مینمایند. روغن اسطوخودوس همچنین یک ضد میکروب قوی می‌باشد و باکتری‌های حامل بیماری دیفتری و تیفوس را از بین می‌برد. لوسیون ضد میکروب گیاه را روی زخم‌ها و بریدگی‌ها می‌مالند؛ در واقع تا زمان جنگ جهانی اول، برای پیشگیری از عفونی شدن زخمها، از این لوسیون استفاده می‌شده است .
اسطوخودوس را به هنگام سوختگی و به خصوص سوختگی با آب‌جوش تجویز می‌کنند. اگر خود گیاه را به طور مستقیم بر روی سوختگی قرار داده شود، پوست تاول نمی‌زند. هم گل‌ها و هم روغن گیاه، دافع حشرات موذی هستند. اروپاییان گل‌های اسطوخودوس را در کیسه‌هایی می‌ریخته و در میان لباس‌ها و ملحفه‌ها در کمد لباس قرار می‌داده‌اند تا هم از بیدزدگی آنها جلوگیری شود و هم خشبو شوند. اگر روغن آن را روی پوست بمالید، پشه به انسان نزدیک نمی‌شود .

 

Search

 

   

 

         
 

گیاه اسطوخودوس

 

 

اسطوخودوس(Lavandula) 

نام لاتین این گیاه لاواند و به معنای شستشو است.
اسطوخودوس (Lavandula) در بیشتر نقاط دنیا به حالت خودرو می‌روید مخصوصا در جنوب فرانسه ، مناطق مدیترانه و در تورنتو به مقدر زیاد وجود دارد و بسته به شرایط محیط و خاک به انواع مختلف ظاهر می‌شود. اسطوخودوس گیاهی است چند ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل ، باریک ، دراز سبز رنگ و پوشیده از کرکهای سفید پنبه‌ای.
بوعلی سینا این گیاه را جاروی دماغ نامیده است . اسطوخودوس در درمان بیماریهای عصبی ، استرسها ، خستگی های روحی و سردردها مفید است . در درمان تیک عصبی بکار می رود . از جمله خواص دیگر آن ضد عفونی کننده خوبی می باشد . بعنوان بخور و درمان زکام و سرماخوردگی و بیماریهای ریوی ، درمان سینوزیت بهمراه گیاه مرزنجوش یا بومادران بعنوان بخور استفاده می شود . یک مشت از هر کدام با ۲ لیوان آب جوش بخور داده شود . برای رفع بی خوابی در قدیم یک مشت از برگ این گیاه را زیر بالش می گذاشتند.

قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه‌های گلدار آن است وبهترین زمان برداشت هنگامی است که گل ها روی گیاه ظاهر می شوند. ( اوایل خرداد تا اواسط مرداد .( گلهای این گیاه جاذب زنبور عسل بوده و عسل مرغوبی از آن تولید می شود . دارای برگهای متقابل و باریک و نوک نیز می باشد .گلهای آن به رنگ بنفش و به صورت سنبله می‌باشد.. اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی دارد. طعم آن تلخ است و به علت بوی مطبوع آن در عطر سازی مصرف می‌شود. اسانس اسطوخودوس که از تقطیر گل و سرشاخه‌های گیاه بدست می‌آید مایعی است زرد رنگ یا زرد مایل به سبز که دارای بوی مطبوعی است.

 

 

گلدار این

ترکیبات شیمیایی

اسانس اسطوخودوس دارای حدود 40 درصد استات لینالیل است همچنین در آن ترکیباتی نظیر اسید بوتیریک ، اسید پروپیونیک و اسید والریک ، لینالول آزاد و ژرامبول وجود دارد.

 

خواص دارویی

برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یک ربع ساعت در آن دراز بکشید.

گرفتگیها را باز می‌کند.

مقوی معده است.

ادرار آور می‌باشد.

معرق است و تب را پایین می‌آورد.

صفرا‌بر بوده و کبد را بکار می‌اندازد و بیماریهای کبدی را برطرف می‌کند.

ضد تشنج است.

برای تقویت عمومی بدن خوب است.

کرمهای معده و روده را از بین می‌برد.

بیماریهای سینه و سرفه را برطرف می‌کند.

 

در معالجه زکام موثر است.

از آن می‌توان به عنوان مسهل و تمیز کننده استفاده کرد.

برای رفع بیماریهای مجاری ادرار مفید است.

برای برطرف کردن رعشه و سرگیجه حدود 5 گرم از پودر آن را با عسل مخلوط کرده و هر شب بخورید.

برای رفع فراموشی و تقویت حافظه از دم کرده اسطوخودوس استفاده کنید.

برای رفع بی‌خوابی یک قطره از روغن اسطوخودوس را روی یک تکه پنبه بچکانید و آن را داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می‌آورد.

برای برطرف کردن غم و اندوه هر روز دم کرده اسطوخودوس بنوشید.

اگر دست و پای شما خواب می‌‌رود از این گیاه استفاده کنید.

برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم کرده اسطوخودوس بنوشید.

زردی را برطرف می‌کند.

برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است.

سردرد و سردردهای یکطرفه را درمان می‌کند.

برای معالجه ضعف اعصاب مفید است.

طپش قلب را از بین می‌برد.

آسم را برطرف می‌کند.

 

برای برطرف کرده سوء هاضمه یک قطره اسانس اسطوخودوس را در یک لیوان آب نیم گرم ریخته و یا یک فنجان از دم کرده آن را بنوشید.

اسطوخودوس درمان کنده رماتیسم ، آرتروز و نقرس است. برای این منظور کمپرس آنرا بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا اینکه 2 قطره روغن آنرا با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و عضو دردناک را با آن ماساژ دهید.

زخمهای کهنه را با مالیدن اسانس اسطوخودوس که در الکل حل کرده‌اید برطرف کنید.

برای درمان بیماریهای ریوی 2 تا 3 قطره روغن اسطوخودوس را با یک قاشق غذا خوری روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و سینه و پشت بیمار را ماساژ دهید.

مالیدن پماد اسطوخودوس زخمها را ضد عفونی کرده و التیام می‌بخشد.

برای برطرف کردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد عطر مطبوعی را در هوا پخش می‌کند.

برای رفع بی‌خوابی یک قاشق چایخوری پودر اسطوخودوس را با یک قاشق چایخوری پودر سنبل‌الطیب مخلوط کرده و در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. این دم کرده را یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب میل کنید تا بی‌خوابی شما برطرف شود.

 

 

طرز استفاده

دم کرده اسطوخودوس: حدود 5 گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم کرده 4 - 3 فنجان در روز است.

کمپرس اسطوخودوس: 30 گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یک لیتر آبجوش مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه دم کنید.

اسانس و روغن اسطوخودوس را می‌توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه‌ها تهیه کنید برای مصرف یک قطره از آنرا با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و برای ماساژ استفاده کنید. و یا یک قطره آن را روی یک حبه قند و یا یک قاشق عسل مخلوط کرده بخورید.

 

مضرات

اسطوخودوس گیاهی است بی‌ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند. فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می‌شود. اینگونه اشخاص باید آن را با سکنجبین یا کتیرا بخورند.

 

   
   
 

 

 

 
         
 
 

 

     

خواص درمانی ومقدار مصرف

خواص داروئی:

اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

1)برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یک ربع ساعت در آن دراز بکشید .

2)گرفتگی ها را باز می کند .3)مقوی معده است .

4)ادرار آور می باشد . 5)معرق است و تب را پائین می آورد .

6)صفرا بر بوده و کبد را بکار می اندازد و بیماری های کبدی را برطرف می کند .

7) ضد تشنج است . 8)برای تقویت عمومی بدن خوب است .

9)کرم های معده و روده را از بین می برد . 10)بیماری های سینه و سرفه را برطرف می کند .

11)در معالجه زکام موثر است . 12)از آن می توان به عنوان مسهل و تمیز کننده استفاده کرد.

13)برای رفع بیماریهای مجاری ادرار مفید است . 14)برای برطرف کردن رعشه و سرگیجه حدود 5 گرم از پودر آنرا با عسل مخلوط کرده و هر شب بخورید .  15)برای رفع فراموشی و تقویت حافظه از دم کرده اسطوخودوس استفاده کنید .

16)برای رفع بیخوابی یک قطره از روغن اسطوخودوس را روی یک تکه پنبه بچکانید و آنرا داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می آورد .

17)برای برطرف کردن غم و اندوه هر روز دم کرده اسطوخودوس بنوشید .  18)اگر دست و پای شما خواب می رود از این گیاه استفاده کنید .

19)برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم کرده اسطوخودوس بنوشید . 20)زردی را برطرف می کند .

21)برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است . 22)سردرد و سردردهای یکطرفه را درمان می کند .

23)برای معالجه ضعف اعصاب مفید است . 24)طپش قلب را از بین می برد .

 25) آسم را برطرف می کند . 26)برای رفع ترشحات زنانه می توانید از این گیاه استفاده کنید .

27)برای برطرف کرده سوء هاضمه یک قطره اسانس اسطوخودوس را در یک لیوان آب نیم گرم ریخته و یا یک فنجان از دم کرده آن را بنوشید .

28)اسطوخودوس درمان کنده رماتیسم ، آرتروز و نقرس است . برای این منظور کمپرس آن را بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا اینکه 2 قطره روغن آنرا با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و عضو دردناک را با آن ماساژ دهید .

29)زخم های کهنه را با مالیدن اسانس اسطوخودوس که در الکل حل کرده اید برطرف کنید .

30)برای درمان بیماریهای ریوی 2 تا 3 قطره روغن اسطوخودوس را با یک قاشق غذا خوری روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و سینه و پشت بیمار را ماساژ دهید .

31) مالیدن پماد اسطوخودوس زخم ها را ضد عفونی کرده و التیام می بخشد .

32)برای برطرف کردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد عطر مطبوعی را در هوا پخش می کند .

33)برای رفع بیخوابی یک قاشق چایخوری پودر اسطوخودوس را با یک قاشق چایخوری پودر سنبل الطیب مخلوط کرده و در یک لیوان آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم کنید . این دم کرده را یکساعت قبل از رفتن برختخواب میل کنید تا بیخوابی شما برطرف شود .

 

طرز استفاده:

1) دم کرده اسطوخودوس : حدود 5 گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم کنید . مقدار مصرف این دم کرده 4-3 فنجان در روز است .

2)کمپرس اسطوخودوس : 30 گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یک لیتر آبجوش مخلوط کرده و بمدت 10 دقیقه دم کنید .

3)اسانس و روغن اسطوخودوس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها تهیه کنید برای مصرف یک قطره از آنرا با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و برای ماساژ استفاده کنید . و یا یک قطره آنرا روی یک حبه قند و یا یک قاشق عسل مخلوط کرده بخورید .

 

 

مضرات :

اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه می توانند از آن استفاده کنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می شود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند

 

     

 


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: